Organisatie Huisartsenpost

De Stichting Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland (SHMH) maakt onderdeel uit van de georganiseerde huisartsenzorg in de regio Maastricht en Heuvelland. Huisartsen hebben zich verenigd in de vereniging Regionale Huisartsen Zorg (RHZ), die wordt ondersteund door de SHMH die zorg draagt voor de avond-, nacht- en weekenddiensten en de stichting Zorg in Ontwikkeling (ZIO) die de huisarts ondersteunt in de dagzorg.

Bij de SHMH zijn alle huisartsen van de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul aangesloten om buiten kantoortijden de regio te voorzien van spoedeisende huisartsenhulp. In het verzorgingsgebied wonen circa 180.000 mensen. Bij de stichting zijn 86 huisartsen en 92 waarnemend huisartsen aangesloten.

De SHMH wordt bestuurd door een raad van toezicht en een directeur/
bestuurder. Zij worden geadviseerd door een aantal commissies die zich bezig houden met o.a. aspecten van patiëntenzorg, kwaliteitsverbetering, klachtenafhandeling en meldingen van incidenten. Het secretariaat van de SHMH is gevestigd binnen de muren van het azM en is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 043-387 75 38. Het e-mail adres is: info@hapmaastricht.nl.

Voor vragen over uw factuur is de financiële administratie tussen 09:00-16:00 uur te bereiken via telefoonnummer 043-387 75 97 of via e-mail administratie@hapmaastricht.nl.

Het postadres is:
Stichting Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht

Wilt u meer weten over de huisartsenpost? Bekijk onze jaarverslagen.

Jaarverslag 2016 (pdf)
Jaarverslag 2015 (pdf)
Jaarverslag 2014 (pdf)