samen zorgen
zit in ons dna

Organisatie icon Organisatie

terug naar Communicatie

HAP in de pers

Unieke en intensieve samenwerking tussen Huisartsenpost en Envida Wijkzorg verbetert acute nachtzorg aan ouderen in regio Maastricht-Heuvelland

Vanaf 3 juni 2019 worden medewerkers van Envida Wijkzorg, verantwoordelijk voor acute nachtzorg voor ouderen, gestationeerd op de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland waar spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden wordt geleverd. Door de diensten van beide zorgverleners in de nacht onder één dak samen te brengen is snelle, onderlinge afstemming mogelijk en zullen meer kwetsbare ouderen de juiste zorg op de juiste plek ontvangen.

In de praktijk ziet het er zo uit: vanaf 3 juni 2019 komen in het callcentrum van de huisartsenpost in het MUMC+ via de eigen telefoonlijnen van beide zorgverleners de hulpvragen binnen. Indien nodig hebben medewerkers onderling overleg over de aanpak en afhandeling van de zorgvraag. Deze werkwijze zorgt voor een meer efficiënte zorgaanpak, voorkomt onnodige opname in het ziekenhuis en maakt het uitwisselen van kennis en kunde van beide partijen mogelijk. De huisartsenpost is gevestigd op dezelfde plek als de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis; indien de situatie dat vereist kan de hulpverlening opgeschaald worden.

Deze intensieve samenwerking tussen huisartsenpost en wijkzorg is uniek in Nederland en speelt in op de toename van zorgvragen van ouderen en het streven om ouderen zo lang mogelijk optimale medische zorg op maat in de thuissituatie te leveren.

https://www.rtvmaastricht.nl/nieuws/145805891/Envida%20gaat%20samenwerken%20met%20huisartsenpost

 

Wachttijden grote ergernis

Uit een niet-representatief, landelijk onderzoek in 2016 kwam naar voren dat Limburgers ontevreden zijn over de wachttijd bij huisartsenposten.. L1-tv heeft hier aandacht aan besteed en op de website van L1 is de reactie van de directeur-bestuurder op de uitkomsten van dit onderzoek te zien: www.1limburg.nl/lange-wachttijden-bij-huisartsenpost-grote-ergernis

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u hier. OK