samen zorgen
zit in ons dna

 

Organisatie icon Organisatie

terug naar Samenwerking

Dienstapotheek

Er is een dienstapotheek met bezorgservice die 24 uur per dag open is. Deze is gevestigd binnen de muren van het ziekenhuis, op loopafstand van de huisartsenpost. De apotheek verzorgt tevens de (beperkte) voorraad medicijnen van de huisartsenpost. Daarnaast zijn er enkele apotheken in Maastricht en het Heuvelland die in de weekenden beperkt open zijn. De patiënt maakt zelf de keuze bij welke apotheek hij of zij de voorgeschreven medicatie wil afhalen.

Meditaxi

Voor het rijden van visites door de huisarts maken we sinds 2008 gebruik van het gespecialiseerde vervoersbedrijf Meditaxi BV. Iedere chauffeur draagt zorg voor veilig vervoer van de huisarts en ondersteunt de huisarts bij het huisbezoek. De chauffeurs volgen de afgesproken trainingen op het gebied van medische vaardigheden en rijvaardigheid. In het kader van veiligheid dragen de chauffeurs een portofoon bij zich die gebruikt kan worden in een noodsituatie. Via het C-2000 systeem komt de oproep binnen bij de meldkamer en kan hulp in gang worden gezet. Beide Hap-auto’s zijn voorzien van locators; hiermee kan de auto niet aangestuurd, maar wel gevolgd worden door de meldkamer. De samenwerking met de chauffeurs is waardevol en verloopt goed en zij nemen tevens deel aan reanimatietrainingen met huisartsen en zijn aanwezig bij werkoverleg of teambijeenkomsten.

Topicus Hap

Voor de patiëntenregistratie maakt de organisatie sinds een paar jaar gebruik van het call managementsysteem Topicus Hap. De gecertificeerde leverancier voldoet aan de benodigde veiligheidseisen en deze zijn vastgelegd in een overeenkomst. Gebruikers van Topicus Hap, huisartsen, doktersassistenten en financiële medewerkers hebben via het gebruikersoverleg invloed op de ontwikkeling van het systeem. In het strategisch overleg waaraan alle huisartsenposten die het systeem gebruiken deelnemen worden ontwikkelpunten vastgesteld. De komende jaren ligt de aandacht op koppeling van systemen van de diverse zorgverleners in de acute zorg zodat overdracht van patiëntgegevens veilig kan plaatsvinden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u hier. OK