samen zorgen
zit in ons dna

 

Organisatie icon Organisatie

terug naar Werkdruk

Waarom ‛anders werken’?

Als professionele huisartsenorganisatie willen wij kwalitatief hoogwaardige, doelmatige en veilige spoedeisende huisartsenzorg bieden, waarbij de patiënt centraal staat en alle zorgprofessionals op verantwoorde wijze hun werk prettig kunnen doen. Dit laatste is de afgelopen jaren flink onder druk komen te staan en doet afbreuk aan de bevlogenheid en gepassioneerdheid van de zorgprofessional. De zorgprofessional kreeg steeds meer het gevoel dat productie leveren het doel was geworden in plaats van samen goede zorg verlenen. Daarom zoeken en investeren wij in manieren om goede, prettige en veilige zorg te kunnen bieden‚ zodanig dat patiënten en zorgverleners een tevreden gevoel hebben. Om die reden is eind 2016 een werkgroep bestaande uit huisartsen en teamleidsters opgericht om vorm te geven aan het project Anders Werken. De werkgroep wordt ondersteund door een externe creatief vormgever. Doelstellingen van het project zijn: werkdruk verlaging, wachttijdbeperking, verbetering van de zorgkwaliteit en stimulering van teamwork.

Aanpak

De werkgroep heeft als eerste de werkdruk gedefinieerd aan de hand van urgentie–analyse, ICPC-analyse, piekbelasting- en uitkomst-tevredenheidsonderzoek onder huisartsen en doktersassistenten. Conclusies: samenwerking verbeteren, zorgen voor meer afwisseling van taken, daar waar mogelijk efficiënter werken en agendaregie van consulten aanpassen. Vanwege de toename van het aantal telefonische consulten en ter ondersteuning van het project Anders Werken werd halverwege 2017 de bezetting in het callcentrum uitgebreid en werd in de weekenden gestart met het proefdraaien met de nieuwe manier van werken; het team van doktersassistenten ging aan de slag met rouleren van taken tijdens de dienst. Aan de hand van evaluaties kon de werkgroep het proces finetunen.  Eind 2017 presenteerde de werkgroep het project Anders Werken aan het team van doktersassistenten en de ALV van de huisartsen van de Vereniging RHZ; het werd met applaus ontvangen.

Begin 2018 ging men op de werkvloer aan de slag door naast het hanteren van een spreekkameragenda een behandelkameragenda te gebruiken. De huisarts verantwoordelijk voor de behandelkameragenda werkt één op één samen met de behandelkamerassistent, kortweg BAS. Ook hier werden evaluaties uitgevoerd en besproken in de werkgroep. Op 10 maart was er voor huisartsen en doktersassistenten een open dag op de nieuwe huisartsenpost en werd het project Anders Werken wederom in presentatievorm en door middel van een rondleiding op de nieuwe Hap onder het genot van een hapje en een drankje onder de aandacht gebracht.

Bekijk hier de presentatie

Toekomst

Anders Werken moet leiden tot vermindering van werkdruk, betere doorstroming van patiënten, verbetering van zorg en goede en prettige samenwerking. De eerste metingen laten zien dat huisartsen en assistenten weten wat Anders Werken betekent en de nieuwe huisvesting die de huisartsenpost in het voorjaar van 2018 betrok, draagt bij aan het prettig kunnen werken. Patiënttevredenheid en het effect op wachttijden gaan we later in 2018 meten en in de ALV eind 2018 wordt besloten of Anders Werken een 'go' of 'no go' krijgt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u hier. OK