Tarieven icon Tarieven                    2023            2023

                                                          vanaf 1-2 tot 1-5         vanaf 1-5
Triageconsult                                         € 35,-                    € 35,-
Consult op huisartsenpost               € 138,23                 € 159,39
Consult op afstand                              € 138,23                 € 159,39
Visite thuis door huisarts                  € 207,35                € 239,09


Hoe kunt u betalen?
Bovenstaande tarieven gelden vanaf 18.00-08.00 uur en op weekend- en feestdagen. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

1. U heeft een ziektekostenverzekering

Zowel het triageconsult, het consult op afstand, het consult bij de huisartsenpost als de visite (huisbezoek) worden in rekening gebracht. Met uw verzekeringsgegevens kunnen wij - indien mogelijk - rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. U heeft er dan geen omkijken meer naar.

Zorg daarom dat u bij uw contact met de huisartsenpost uw juiste adres en verzekeringsgegevens bij de hand heeft, zodat wij de factuur rechtstreeks naar uw zorgvezekeraar kunnen sturen.

2. U heeft geen ziektekostenverzekering of uw ziektekostenverzekering is niet bij ons bekend

Heeft u geen ziektekostenverzekering of is die niet bij ons bekend, dan dient u de kosten van een consult of behandeling contant of via de pinautomaat op de huisartsenpost af te rekenen. Bij contante betaling wordt het bedrag afgerond op €0,05. U ontvangt een kwitantie die u naar uw verzekeraar kan sturen.

De kosten van een van de consulten zoals hierboven genoemd of een visite (huisbezoek) worden in rekening gebracht door middel van een factuur die wij naar het bij ons bekende huisadres sturen. Krijgen wij geen reactie op onze (herinnerings-)factuur, dan geven wij een incassobureau opdracht om met behulp van uw telefoonnummer uw juiste adresgegevens te achterhalen en de factuur te innen. In dat geval wordt de factuur met minimaal €50,- incassokosten verhoogd.

Voorkom incassokosten en zorg dat u bij uw contact met de huisartsenpost uw juiste adres en telefoonnummer bij de hand heeft. U kunt uw correcte adresgegevens ook per mail aan ons doorgeven via admin@hapmaastricht.nl. Heeft u vragen over uw factuur? Mail naar admin@hapmaastricht.nl en vermeld het factuur- en debiteurennummer.

Indien een patiënt niet verschijnt op het consult, wordt een triageconsult in rekening gebracht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u hier. OK