Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Student of expat in Maastricht of omgeving?

Zoek een arts bij jou in de buurt

Als je in Maastricht of omgeving komt wonen/studeren, meld je dan aan bij een huisarts bij jou in de buurt. De huisarts heeft al je medische gegevens. Dit is erg belangrijk bij het beoordelen van je hulpvraag wanneer je contact opneemt met onze medische hulpdienst. De Huisartsen Spoedpost Maastricht en Heuvelland is alleen beschikbaar voor spoedgevallen buiten openingstijden van de huisarts.

Zoek op deze pagina naar een huisarts bij jou in de buurt.

Hoe werkt de gezondheidszorg in Nederland?

De huisarts behoort tot de eerstelijnsgezondheidszorg, daarom moet je je aanmelden bij een huisarts bij jou in de buurt. Voor al je gezondheidsproblemen, zowel lichamelijk als psychisch, ga je eerst naar de huisarts. Hij/zij kan de meeste gezondheidsproblemen behandelen. Indien nodig zal de huisarts je doorverwijzen naar een specialist in het ziekenhuis. In Nederland is het niet toegestaan om direct naar het ziekenhuis te gaan (tenzij het een noodgeval is). Als behandeling door een specialist nodig is, moet je eerst een huisarts raadplegen, die je een verwijsbrief zal geven. Vergeet niet om een fotokopie te maken van de verwijsbrief voor je ziektekostenverzekeraar. De huisarts zal niet altijd automatisch medicijnen voorschrijven. In sommige gevallen gaat de huisarts op huisbezoek, maar deze consulten zijn duurder.

Als je dringende medische hulp nodig hebt na kantooruren van je eigen huisarts

Huisartsen in Maastricht en omgeving verdelen taken na werktijd. Als je ‘s nachts, in het weekend of op feestdagen dringend de hulp van een huisarts nodig hebt, kun je contact opnemen met de Huisartsen Spoedpost Maastricht & Heuvelland. Om er zeker van te zijn dat je klacht echt dringend is, controleer je eerst de zelf triage tool.

Als je wordt geadviseerd om contact met ons op te nemen, bel dan +31 43 7500 123 en houd je persoonlijke gegevens bij de hand terwijl je belt. De doktersassistente zal naar de volgende gegevens vragen:

  • uw naam, adres, geboortedatum en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent,
  • informatie over je ziektekostenverzekering,
  • persoonlijke identificatie,
  • de namen van alle medicijnen die je gebruikt.

Neem naar een afspraak op de Huisartsen Spoedpost mee:

  • persoonlijke identificatie,
  • details over je ziektekostenverzekering,
  • betaling (contant, creditcard of pinpas). Als je contant betaalt, krijg je een betalingsbewijs.

Ziektekostenverzekering

Vergeet niet je verzekeringspapieren mee te nemen wanneer je onze Huisartsen Spoedpost bezoekt. Als je geen Nederlandse zorgverzekering hebt, moet je contant betalen aan de balie. Als je contant betaalt, krijg je een betalingsbewijs. Je kunt deze kosten declareren bij je eigen zorgverzekering.